Oletko valmis ylittämään itsesi?

Tarkoituksena on, että 2020 toukokuussa täysistä maakravuista koottava miehistö purjehtii Ruffen veneellä itsenäisesti Suomenlahden yli Helsingistä Tallinnaan. Maakrapujen lisäksi veneessä tulee olemaan ainoastaan kuvaaja, joka ei osallistu purjehtimiseen millään tavalla, vaan keskittyy dokumentoimaan hankkeen meidän kaikkien seurattavaksi.

Mukaan hakemuksen perustella

Kolmen hengen miehistö valitaan hakemusten perusteella. Purjehduskokemus on tietysti keskeinen valintakriteeri. Sitä ei saa olla. Tosin satunnaista veneessä olemista ei lasketa. Lisäksi vaaditaan oikeanlaista asennetta ja valmiutta sitoutua täysillä tähän juttuun koko viikoksi. Tältä sivustolta löytyy hakulomake, jolla kiinnostuneet voivat hakea mukaan. Haku alkaa helmikuun 7. päivänä ja päättyy 31.3.2020.

Veneilytaidot haltuun ammattilaisten avulla

Koska kyseessä ei ole aivan tavallinen Tallinnan risteily, saavat miehistöön valittavat maakravut hankkeen alkajaisiksi viikon mittaisen räätälöidyn intensiivikoulutuksen, jossa opitaan tarvittavat purjehduksen, veneen hallinnan ja navigoinnin taidot. Tehokoulutusjakson päätyessä maakravuilla tulisi olla riittävät taidot veneen purjehtimiseksi suotuisissa olosuhteissa onnistuneesti Suomenlahden yli. Ruffen lisäksi kouluttajina toimivat kokeneet navigoinnin ja meriturvallisuuden ammattilaiset. Koulutus alkaa 11.5.2020 ja se kestää koko viikon.

Koulutuksesta tehdään videosarja, jolla Ruffe haluaa paitsi innostaa uusia ihmisiä vesille, myös tuoda esiin käytännön veneilytaitoja ja -tietoja.

Seuraa hanketta

Hankkeen etenemistä voit seurata parhaiten Ruffen eri some-kanavista, joista Facebook (facebook.com/seikkailunmaku) on se, jossa tapahtuu eniten. Kannattaa käydä tykkäämässä, jolloin hankkeen valmisteluita ja etenemistä pääsee seuraamaan aitiopaikalta. Myös Ruffen Instagram ja Youtube-kanava kannattaa ottaa seurantaan, sillä sinne päivitetään  jatkuvasti uutta materiaalia hankkeesta.

Huomioitavaa

Ensinnäkin, kyseessä ei ole mikään Tallinnan risteily! Koska tavoitteena on tehdä noviiseista avomeripurjehtijoita viikossa, vaatii se opiskelua ja monien purjehdukseen liittyvien osa-alueiden omaksumista lyhyessä ajassa.  Se tarkoittaa sitoutumista tiiviiseen harjoitteluun koko viikon ajan aamusta iltaan.

Toiseksi, hankkeeseen liittyy myös videotuotantoa ja näkyvyyttä mediassa. Osallistujien on annettava hyväksyntänsä sille, että kuvattavaa materiaalia voidaan jakaa eri medioissa ja hankkeesta tuotetaan erilaista aineistoa, esimerkiksi videosarja tai dokumenttielokuva. Järjestäjällä on täydet oikeudet kaikkeen kuvamateriaaliin ja sen käyttöön.

Kolmanneksi, jokaisen osallistujan tulee hyväksyä ja allekirjoittaa hankkeeseen liittyvä vastuuvapauslomake, jolla järjestäjä vapautetaan kaikesta vastuusta mahdollisen vahingon sattuessa.

Osallistujan on oltava perusterve ja täysi-ikäinen eli 18 vuotta täyttänyt.

Hakuaika päättyy 31.3.2020.

Ruffe vienyt purjehtimaan yli 200 ensikertalaista

Kyseessä ei ole suinkaan Ruffen ensimmäinen yhteisöllinen purjehdushanke. Vuonna 2017 Ruffe vei osana Suomi100-juhlavuotta vesille 100 suomalaista. Viime kesänä hän teki Suomen suurimman yhteispurjehduksen, jossa hän purjehti koko Suomen rannikon halki ja otti jokaiselta paikkakunnalta aina uuden miehistön veneeseen. Näistä hankkeesta saadut hyvät kokemukset innostivat tekemään nyt hankkeen, jossa ensimmäistä kertaa Ruffe luovuttaa oman veneensä joidenkin muiden purjehdittavaksi.

Merentutkimus jatkuu SYKEn kanssa

Myös tutkimusyhteistyö Suomen ympäristökeskuksen kanssa jatkuu. Tänä kesänä Ruffen veneen pohja toimii koealustana erityyppisiä eliönestomaaleja vertailevassa tutkimuksessa, jossa haetaan veneilijöille toimivia ratkaisuja vieraslajien leviämisen estämiseksi.